Ara

Bu hafta 7.Sınıf İngilizce dersimizde öğrencilerimizle "Find Someone Who..." etkinliği yapıldı. Etkinlik aracılığıyla öğrencilerimiz işlenen gramer konusunu eğlenerek ve bolca tekrar ettiler. Etkinlikte emeği geçen öğretmenimize teşekkür ederiz.

(This week our 7th graders participated in the "Find Someone Who..." activity. Thanks to the activity, they exercised the grammar topic that they learned and had a lot of fun.)

Ara

Ortaokul öğrencilerimize sinema etkinliği yapılmıştır.Bu etkinlikle öğrencilerde  toplumda millî ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturulması,sosyal,kültürel ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunulması, öğrencilerin hayal gücünün gelişmesine imkân sağlanması, Film kültürü oluşturulması ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Dinimizdeki kardeşlik anlayışı ve peygamberimizin kardeşlik uygulamalarından yola çıkarak öğrencilerimiz arasında Muahat( islam kardeşliği) antlaşması yapıldı.Projeye göre sınıftaki her öğrenci kendi seçtiği arkadaşı ile kardeş oldu ve bu çerçevede kardeşinden sorumlu oldu. Akran eğitimi ile çocukların birbiri üzerinde olumlu etkiler bırakması planlanmaktadır.

Ara

Öğrenci-yazar buluşmaları kapsamında öğretmen yazar ️ Leyla ELVİN’i okulumuzda ağırladık. Öğrencilerle sohbet eden değerli hocamız kitap yazma süreci, kitabın önemi ve faydaları hakkında değerli görüşlerini öğrencilerimizle paylaşmıştır.

Kas

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ölümünün 85. yıl dönümünde okulumuzda çeşitli etkinliklerle ve yapılan anma programı ile anıldı.Programa okul yöneticileri,öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Program sonunda Ekim ayının öğrencisine sınıf rehber öğretmeni tarafından hediyesi verildi.

Kas

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminden Erkan ALKAN tarafından okulumuzun öğretmenlerine Tübitak projeleri hakkında bilgilendirme semineri verildi.

Ekm

Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında öğrencilerimizin çevreyi temiz tutmaları,korumaları , sağlıklı ve temiz bir ortamda yaşamalarını sağlamak , çevreyi koruma konusunda duyarlılık kazanmaları sağlamak amacıyla okulumuzun çevresinde "çevre temizliği" yapıldı.

Ekm

Velilerimize Adap ve Nezaket kuralları konulu seminer verildi, etkinliğimizin sonunda velilerimize çiçek dağıtıldı. Seminere katılan velilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Kitap ve okuma kültürü çalışmaları kapsamında Kitap Okuma Noktası ziyaret edildi.Kitap Okuma Noktası'nı ziyaret eden öğrencilere Kitap Okuma Noktası görevli öğretmenler tarafından tanıtıldı. Daha sonra Kitap Okuma Noktası'nın amacı ve faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Öğrencilerin okuma alışkanlıklarını geliştirmek, kitap sevgisini aşılamak ve kültürel anlamda zenginleştirmek amacıyla oluşturulan Kitap Okuma Noktası, öğrencilerimizi okullarından alınarak öğretmenleri eşliğinde ziyaret edildi.

Ekm

Öğrencilerimiz sınıf rehber öğretmenlerimizin eşliğinde Batman müzesine götürüldü. Gezide emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür  ediyoruz.

Batman 6.Kitap Fuarı
Öğrencilerimizin sağlıklı ,özgüvenli ve donanımlı bireyler olma yolunda bir adım olan Batmanda 6.'si düzenlenen kitap fuarı öğretmenlerimiz rehberliğinde gezildi ve beğenilen kitaplar alındı. Ardından öğrencilerimiz düzenlenen tiyatro oyununu izlediler.

Ekm

Batman geneli öğrenciler arası Masa Tenisi turnuvası düzenlendi. Turnuvanın ardından öğrencilerimizle birlikte yemek etkinliği yapıldı.Turnuvada yarışan öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.Gün boyu öğrencilerimize refakat eden okul idarecimizi kutlarız.

"Doğada Kır Koşusu‍️‍️"
Okulumuzun Beden eğitimi öğretmeni Hüsamettin ŞAHİNOĞLU’nun gözetiminde 8/A öğrencilerinin katılımıyla doğada kır koşusu gerçekleştirildi.Koşu güzergahında bulunan Doğal ve tarihi yerler gezildi .Öğrencilerimizin akademik becerilerin yanında sosyal becerilerilere de önem veren öğretmenimiz, birlikte nasıl hareket edilir,nasıl ekip olunur ,zor koşullar altında vazgeçmeyip nasıl sonuca ulaşılacağını hedeflemektedir.

Ekm

6.sınıf Fen Bilimleri dersinde , öğrenciler Güneş Sisteminde bulunan gezegenlerin özelliklerini,kendi eksenleri etrafında ve yörüngelerindeki  hareketlerini okul bahçesinde canlandırarak kalıcı ve etkili bir öğrenme gerçekleştirdiler. Etkinlikte emeği geçen Fen Bilimleri öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

#Deprem Semineri#. Okulumuzca hazırlanan eğitim planlaması doğrultusunda sınıf rehber öğretmenimiz tarafından 7. Ve 8.sınıflara yönelik Deprem Eğitimi konusunda seminer verildi. Seminerde ;deprem öncesi,deprem anında ve sonrasında yapılacak doğru davranışlar anlatıldı.Seminerde emeği geçen Matematik öğretmenimize teşekkür ediyoruz.