Mrt

Din Kültürü öğretmenimiz , 7. Sınıf 4. Ünite Allah’ın kulu ve elçisi hz Muhammed konusunu oyunlarla eğlenceli hale getirerek öğrencilerin derse aktif ve etkin katılım göstermesini sağlamıştır.

Mrt

Velilerimize yönelik "Doğal Afetlere Karşı Alınabilecek Tedbirler" ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.Afetlerin öncesi, afet anı ve sonrası hakkında yapılacak doğru davranışlar anlatıldı. Yaşanılan mekanlarda risklerin azaltılması ve alınacak önlemler vurgulandı. Emeği geçen İngilizce öğretmenimize teşekkür ederiz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Okulumuzun Bahçesinde tören düzenlendi.Programa Okul Müdürümüz , Öğretmenler, ve öğrenciler katıldı. Tören günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından sırasıyla çeşitli etkinlikler ve öğrencilerin müzik ve şiir dinletisiyle son buldu.

Mrt

Batman Ram Rehber Öğretmenlerinden Sedat Kurt ve Sema Tekin öğrencilerimize "verimli ders çalışma" seminerini verdiler. Batman RAM'a ,Sedat Kurt ve Sema Tekin öğretmenlerimize teşekkür ederiz

Mrt

Öğrencilerin kendini test etmesi , sınav stresi ve korkusunu minumuma indirmek ve eksik kalan konularını fark etmesini sağlaması amacıyla 5,6,7 ve 8.Sınıf Öğrencilerimize Genel Deneme sınavı Yapıldı.

Mrt

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri Sınıf Rehber Öğretmenlerimizin  gözetiminde Sınavla Öğrenci alacak liseleri tanımak ve okul tercihlerinde kolaylık sağlamak amacı ile Batman Sosyal Bilimler Lisesi,Batman Cumhuriyet Mesleki Teknik lisesi ve Batman Fen Liselerini ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz liselerin başarıları, yaptıkları çalışmalar, okulların sosyal ve fiziki koşulları hakkında detaylı bilgi sahibi oldular. Ziyaret ettikleri okulların öğrencileri ile sohbet etme ve soru sorma imkanı bulan öğrencilerimiz liseleri daha iyi tanıyarak, sınava yönelik çalışmalarını daha bilinçli ve istekli sürdürme fırsatı elde ettiler. Bu geziler öğrencilerimizin hedeflerine ulaşma motivasyonlarını arttırarak süreci daha iyi yönetmelerine hizmet edecektir.

Mrt

Şeyhçoban Ortaokulunda 02.03.2023 perşembe günü deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Öğrencilerin ve öğretmenlerin depreme ne kadar hazırlıklı olup olmadığı test edildi.Yapılan tatbikatta okul müdürümüz Abdulgani SÖNMEZ, Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.Okul bahçesinde toplanan öğrencilerle konuşma yapan Okul Müdürü Abdulgani SÖNMEZ ,Senaryo gereği öğrencileirimizin ve öğretmenlerimizin  deprem sırasında ve sonrasında nelere dikkat etmeleri ve neler yapmaları konularında bilgilendirdi. Deprem tatbikatı başarılı bir şekilde uygulayan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

Okulumuzun öğretmenleri tarafından Doğal Afetler karşısında alınabilecek önlemler ile ilgili bilgilendirme semineri verildi. Afetlerin öncesi, afet anı ve sonrası hakkında yapılacak doğru davranışlar anlatıldı. Yaşanılan mekanlarda risklerin azaltılması ve alınacak önlemler vurgulandı. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Ock

Destekleme ve yetiştirme kursuna katılan öğrenciler ile yemek etkinliği yapıldı.Öğrenciler daha sonra siteye (TPAO) götürüldü.

Ock

2022-2023 Eğitim Öğretim yılının 1. Dönem Karneleri dağıtıldı.Dönem boyunca başarılı performans gösteren ortaokul öğrencilerimiz Şifa Ö.,Yakup Ş.,Zeynep Ş.ve ilkokul 4.sınıf öğrencimiz Meltem D. hediyeleri takdim edildi. Değerli İdarecilerimizi,öğretmenlerimizi ve sevgili öğrencilerimizi dönem boyunca gösterdiği fedakarlık ve özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz. Öğretmen ve öğrencilerimizin sağlıklı ve huzur içinde sevdiklerinizle geçireceğiniz bir tatil temeni ederiz.

Ock

Öğrencilerimizin bağımlılık konusunda bilinçlenmesi ve farkındalık oluşturmaları hedeflenen seminerde, insan sağlığını olumsuz yönde etkiyen farklı türde bağımlılıklar anlatıldı.Alkol, sigara, uyuşturucu ve daha birçok bağımlılık yapan zararlı maddeler konusunda öğrencilerin merak ettikleri sorular yanıtlandı. Slayt ve görsel materyallerle madde bağımlılığı konusunda dikkat edilmesi gereken konular Fen Bilgisi öğretmeni Ahmet TEKATLI tarafından öğrencilere aktarıldı.

Ock

Öfke ve stresin etkisini tanımlamak, öfke ve stresin olumsuz etkilerini kontrol altında tutmaya yardımcı olacak teknikler ve alıştırmalar öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi.Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

Çocukların ingilizce kelime dağarcını geliştirmek, ingilizce dersine karşı ilgi ve isteklerini artırmak için İnglizce Kelimatik Yarışması düzenlendi. Kelimatik yarışmasını kazanan Havin Ö, Yakup Ş, Ruken A, Özlem K. öğrencilerine İngilizce öğretmenimiz Tuba GEZİCİ tarafından hediyeleri takdim edildi.