Ekm

Okulumuzca hazırlanan eğitim planlaması doğrultusunda sınıf rehber öğretmenimiz tarafından 5. ve 6.sınıflara yönelik küresel ısınma eğitimi konusunda seminer verildi. Seminerde ; küresel ısınma nedir? , Küresel ısınmanın Nedenleri nelerdir?,küresel ısınmanın sonuçları /etkileri nelerdir? , küresel ısınmanın önlenebilmesi için neler yapabiliriz? temalarında öğrencilerimize bilgilendirme yapılmıştır. Seminerde emeği geçen Fen bilimleri öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Okulumuz öğretmenleri, okullarda yaşanabilecek olası ilk yardım durumuna müdahale edebilmeleri amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İlk Yardım Eğitim Merkezi'nde 2 gün boyunca teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitim aldılar. Eğitim ile öğretmenlerimiz Ani olarak ortaya çıkabilecek hastalık veya yaralanma durumunda; kişinin hayatını korumak, sağlık durumunun kötüleşmesini önlemek ve iyileşmesine destek olmak amacıyla olay yerindeki mevcut imkânlarla yapılacak hızlı, etkili ve ilaçsız müdahale eğitimini başarıyla tamamladılar.

Eyl

Batman Valiliği tarafından uygulamaya konulan Eğitimde Başarıyı Artırma Projesi (EBAP) kapsamında okul müdürümüz Abdulgani SÖNMEZ başkanlığında öğretmenlerimize bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Haz

2023-2024 Eğitim- Öğretim yıllına öğrencilerimizin daha iyi bir öğrenme ortamında odaklanmalarını kolaylaştırmak,temiz ve ferah bir sınıf ortamı oluşturmak adına okulumuzun sınıfları ve koridorları okul müdürümüz,Müdür yardımcılarımız ve gönüllü fedakar öğretmenlerimiz tarafından boyanmıştır. Emeği geçen okul idaremize ve fedakar öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Haz

İl Jandarma Komutanlığına gezi düzenlendi. Gezide öğrencilerimize Türk silahlı kuvvetlerin envanterindeki araçlar ve kullanılan teçhizatlar tanıtıldı.

Haz

Çocukların ingilizce kelime dağarcını geliştirmek, ingilizce dersine karşı ilgi ve isteklerini artırmak için İnglizce Kelimatik Yarışması düzenlendi. Kelimatik yarışmasını kazanan Elif A , Yakup Ş, Ruken A, Havin T. öğrencilerimizi tebrik ederiz.

May

Öğrencilerimizin gelecekteki kariyer seçimlerinde bilinçli adımlar atmaları konusunda teşvik etmenin hedeflendiği Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri etkinlikleri kapsamında Atatürk Parkı’nda düzenlenen Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri Fuarı gezdirildi.

May

Ortaokul öğrencilerimiz Matematik Saati proje ödevlerini teslim ettiler. Projede öğrencilerimizin işlenen konuları zihinlerinde somutlaştırmalarına yardımcı olmak, disiplinler arasında matematiğin yerini görmelerini sağlamak ve analitik algıyı geliştirmektir. Bu amaçlara ulaşmak için eğitimi destekleyici, eğlenceli etkinliklerden faydalanılmıştır. Projeyi yapan öğrencilerimiz ve projeyi uygulayan matematik öğretmenimize teşekkür ederiz.

May

Değerler eğitimi kapsamında yürütülen “Haydi sen de kendine bir değer seç”projesi ile öğrencilerimiz sunum, drama, hikayeleştirme ve değerlerimizi ayet ve hadislerle destekleyerek sınıflarımızda işlenmektedir

May

5. Sınıflarla seçmeli Kuran-ı Kerim dersi camide işlendi, caminin bölümleri anlatıldı ve cami adabı hakkında bilgi verildi.

May

Batman Rehberlik Araştırma Merkezinde görev yapan rehber öğretmenlerinden Sedat KURT ile Sema TEKİN velilerimize yönelik olarak "Bağımlılıkla Mücadele" konulu seminer verdiler.Velilerimizin bağımlılık konusunda bilinçlenmesi ve farkındalık oluşturmaları hedeflenen seminerde, insan sağlığını olumsuz yönde etkiyen farklı türde bağımlılıklar anlatıldı.Alkol, sigara, uyuşturucu ve daha birçok bağımlılık yapan zararlı maddeler konusunda velilerin merak ettikleri sorular yanıtlandı. Slayt ve görsel materyallerle madde bağımlılığı konusunda dikkat edilmesi gereken konular aktarıldı.Batman Rehberlik Araştırma Merkezine ,Sedat KURT'a ve Sema TEKİN öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuz öğretmenlerinden Ahmet TEKATLI ile Okul Müdür Yardımcımız Veysi DEMİR gözetiminde öğrenciler TPAO dinleme tesisleri(site) gezdirildi. Gezide öğrencilerimize yemek ikramı yapıldı.Akşam üzeride okulumuzunda katıldığı kurumlar arası voleybol turnuvasına öğrencilerimiz seyirci olarak katılım gösterdiler.

May

Okulumuzda sınıflar arası voleybol  turnuvası düzenlendi. Turnuvada 5.sınıfları yenen 6.sınıflar ile 7.sınıfları yenen 8.sınıflar arası final müsabakası gerçekleşti. Finalde 6.sınıfları yenen 8.sınıflar turnuvanın birincisi olmuştur.Turnuvaya katılıp dereceye giren tüm öğrencilerimizi tebrik eder, emeği geçen beden eğitimi öğretmenimize teşekkür ederiz.

May

Öğrencilerimizin aile ortamı hakkında bilgi toplamak,okul-aile işbirliğini kolaylaştırmak,evin fiziksel durumu,çocuğun çalışma olanakları ve koşulları,anne ve babanın çocuğa ve çalışmasına ne ölçüde yardımda bulunabileceği,ailenin okula ve okulda verilen hizmetlere karşı nasıl bir tutum ve anlayış içinde olduğu,çocukları ile ilgili olarak ailenin genel tutumu gibi konularda bilgi almak için okulumuz öğretmenleri tarafından öğrencilerimizin anne ve babaları ile ev ortamında görüşmeler gerçekleştirildi. Ziyareti gerçekleştiren Öğretmenlerimizi kutlar, İlgi ,alaka ve misafirperverliklerinden dolayı Değerli velilerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu şiirler okundu.Öğrencilerimizin oynadığı yarışma ve gösterilerle programımız öğrencilere dağıtılan ikramlar ile sona ermiştir. Programda emeği geçen öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve bu anlamlı günde programa katılan değerli velilerimize teşekkür ediyoruz.