Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı.Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirildi.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu şiirler okundu.Programımız yarışmalar ve gösteriler ile devam edildi. Programımız yarışmalarda başarılı olan öğrencilere dağıtılan hediyeler ile sona ermiştir. Programda emeği geçen öğretmenlerimize, sevgili öğrencilerimize ve bu anlamlı günde programa katılan değerli velilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz 8. sınıf öğrencileri Sınıf Rehber Öğretmenlerimizin  gözetiminde Sınavla Öğrenci alacak liseleri tanımak ve okul tercihlerinde kolaylık sağlamak amacı ile Batman Sosyal Bilimler Lisesi,Batman Cumhuriyet Mesleki Teknik lisesi ve Batman Fen Liselerini ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz liselerin başarıları, yaptıkları çalışmalar, okulların sosyal ve fiziki koşulları hakkında detaylı bilgi sahibi oldular. Ziyaret ettikleri okulların öğrencileri ile sohbet etme ve soru sorma imkanı bulan öğrencilerimiz liseleri daha iyi tanıyarak, sınava yönelik çalışmalarını daha bilinçli ve istekli sürdürme fırsatı elde ettiler. Bu geziler öğrencilerimizin hedeflerine ulaşma motivasyonlarını arttırarak süreci daha iyi yönetmelerine hizmet edecektir.

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.öğrencilerin ve öğretmenlerin depreme ne kadar hazırlıklı olup olmadığı test edildi.

Şbt

Toplumda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlık olunması amacıyla "Afet Farkındalık Eğitimi" videosu okulumuzun öğrencilerine izlettirildi.

Ara

Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine ve manevi yönlerine  katkıda bulunmak amacıyla Köy İmamı Hafzullah DEMİR tarafından ilkokul ve ortaokul öğrencilerine  "Edep, Ahlak ve Nezaket" konulu eğitim verildi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Aralık ayı etkinlikleri gerçekleştirildi. #Yunus Emre ile ilgili tanıtıcı videolar izletildi. Şiirleri okundu.

# Anahtar kelimeler ile hikaye anlatma yarışması yapıldı. Yarışmada birinci olan Elif Tüzün' ü, ikinci olan Nuhat Tüzün' ü ve üçüncü olan Özlem Kurt'u tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ara

Okulumuzda Öğrencilerimiz Sağlıklı Yaşam İçin Güne Kültür Fizik Hareketleri İle başlıyor.

“Okulumda Sağlıklı Besleniyorum” programı kapsamında; öğrencilerimizin güne neşeli, dinç ve zinde başlaması ve sağlıklı yaşam için alışkanlıklar edinmesi adına sınıflara geçmeden önce kültür fizik hareketleri, sonra ders diyoruz.

Ara

Veli eğitimleri kapsamında, Okulumuzda ilkokul ve ortaokul velilerimize yönelik olarak Ailede İletişim semineri verildi. Semineri veren Türkçe Öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

Ara

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında pano çalışmaları yapıldı. (#Haftanin deyimi atasözü şiiri bilmecesi # Doğrusunu yazalım panosu)

8/A ile "Bilen Oturur" etkinliği yapıldı.

Ara

Bu hafta 7.Sınıf İngilizce dersimizde öğrencilerimizle "Find Someone Who..." etkinliği yapıldı. Etkinlik aracılığıyla öğrencilerimiz işlenen gramer konusunu eğlenerek ve bolca tekrar ettiler. Etkinlikte emeği geçen öğretmenimize teşekkür ederiz.

(This week our 7th graders participated in the "Find Someone Who..." activity. Thanks to the activity, they exercised the grammar topic that they learned and had a lot of fun.)

Ara

Ortaokul öğrencilerimize sinema etkinliği yapılmıştır.Bu etkinlikle öğrencilerde  toplumda millî ve kültürel değerler yönünden farkındalık oluşturulması,sosyal,kültürel ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunulması, öğrencilerin hayal gücünün gelişmesine imkân sağlanması, Film kültürü oluşturulması ve çevresine daha duyarlı bireyler yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Dinimizdeki kardeşlik anlayışı ve peygamberimizin kardeşlik uygulamalarından yola çıkarak öğrencilerimiz arasında Muahat( islam kardeşliği) antlaşması yapıldı.Projeye göre sınıftaki her öğrenci kendi seçtiği arkadaşı ile kardeş oldu ve bu çerçevede kardeşinden sorumlu oldu. Akran eğitimi ile çocukların birbiri üzerinde olumlu etkiler bırakması planlanmaktadır.

Ara

Öğrenci-yazar buluşmaları kapsamında öğretmen yazar ️ Leyla ELVİN’i okulumuzda ağırladık. Öğrencilerle sohbet eden değerli hocamız kitap yazma süreci, kitabın önemi ve faydaları hakkında değerli görüşlerini öğrencilerimizle paylaşmıştır.